V čom je naše pivo iné?V tom, že je stále rovnaké

Tradícia od roku 1564
https://www.pivovarsvijany.sk/wp-content/uploads/2021/03/svijany-zlozenie_bg.png

SUROVINY, VĎAKA KTORÝM JE PIVO SVIJANY TRADIČNÉ A INÉ

Plzeňský humnový slad z nezávislých sladovní
Pre klasické české pivo plzeňského typu je potrebný slad vyrobený tradične, rovnako ako naše pivo. Preto túto surovinu nakupujeme od niekoľkých malých, nezávislých sladovní v Čechách a na Morave.
Vlastný chmeľ
Chmeľ je pre nás kľúčová surovina, preto sme v roku 2006 kúpili podiel v chmeliarskom družstve pri dedine Okna na Litoměřicku, kde sme sa vrátili k pestovaniu Osvaldovho klonu Žateckého poloraného Červeňáku.
Voda z vlastných studní
V pivovare má celkom päť vlastných vrtov, z ktorých čerpá vodu na výrobu piva. Vrty sú hlboké medzi 60 až 80 metrov.
Pivovarnícke kvasnice
Aby sa u nás kvasinkám dobre darilo, vybudovali sme vlastnú množiaciu stanicu, kde ich množíme v podmienkach klasického kvasenia, teda pri nízkych teplotách a pomaly.
Cukor
Do svijanského piva pridávame cukor preto, že chceme, aby bolo stále rovnaké ako v minulom storočí.

Chcete vedieť viac?

WE MAKE
WHAT WE LOVE

Meet the crew

MÁTE ZÁUJEM O SPOLUPRÁCU?

Kontaktujte našich obchodných zástupcov

Viete, kam na čapovené pivo Svijany?

O pivovare Svijany

Históriu pivovaru Svijany počítame od roku 1564, čím sa radí  medzi jeden z najstarších pivovarov v Česku. Pivovar nájdete v rovnomennej obci Svijany v Libereckom kraji. Počas jeho fungovania prešiel rukami rôznych vlastníkov, až sa vyformoval do dnešnej podoby pivovaru každoročne oceňovaného na medzinárodných súťažiach. O obľúbenosti piva hovorí aj jeho neustále sa zvyšujúca produkcia. V roku 2013 presiahla produkcia hranicu 600 000 hl. za rok. Ak Vás zaujíma ako sa pivo vyrába, môžete tento pivovar navštíviť a absolvovať jeho prehliadku. Prenocovať môžete na Svijanskom zámku. Tankovú chuť piva Svijany môžete zažiť v Bratislave v Spilka bar & restaurant.

O Svijany Slovensko
PETR MENŠÍK

SLÁDOK PIVOVARU SVIJANY

Sládok pivovaru Svijany vyštudoval Strednú priemyselnú školu potravinárskych technológií v Prahe. Profesionálnu dráhu zahájil v Jabloneckom pivovare, ďalej pôsobil vo Vratislavskom pivovare a následne v roku 1998 sa rozhodol pre tradičný pivovar Svijany, ktorému dal prednosť pred nadnárodným koncernom.

Ako sládok sa zameriava na výrobu spodne kvasených pív českého, plzeňského typu, ktorému pivovar aj cez podstatne rozšírení sortiment zostáva verným dodnes. Je zásadne proti urychľovaniu procesu výroby a umelej stabilizácie piva. Vďaka tomu je jedním zo stojcov svijanského úspechu.

SládokPETR MENŠÍK